מזון לגוף, מזון לנפש – כדורי שוקולד

חודש שעבר פונקתם במתכון חביב ללביבות כרובית, אבל החודש תזכו לראות את
מתכון כדורי השוקולד האגדי שלי!
כמובן שלפני שעבר שינויים, היה-זה מתכון הגיוני למדי, אבל עשיתי בו את
זממי ועכשיו הוא.. כזה. מזהירה מראש, חשוב שתקראו היטב את ההסברים לפני
ההכנה וארגנו את המצרכים והכלים מראש. חבל סתם להסתבך לאחר שהתחלתם.

צבעוניים ומתוקים.

צבעוניים ומתוקים.

מצרכים וכלים:
שתי חבילות שמנת 38%
שתי חבילת שוקולד חלב
חבילת שוקולד לבן
250 גר' גליליות (עדיף וניל)
250 גר' פטיבר
שתי שקיות סוכר וניל
כ-150 מ"ל וויסקי
מעט אייריש קרים
שוקולד צ'יפס לבן
סוכריות לקישוט
סיר קטן
כף
קערה קטנה
קערה גדולה
מיקסר ידני
צלחת עמוקה
מזרק
גביעי נייר (גודל 1 או 1.25)

מה עושים?
* מועכים, ידנית או בעזרת בלנדר, את הגליליות והפטיבר לכמעט-אבקה ולהעביר לקערה הגדולה.
* לתוך הקערה הגדולה יש להוסיף את סוכר הוניל והוויסקי.
* לאחר-מכן, שוברים את השוקולד לקוביות בקערה הקטנה ואת השמנת מעבירים לסיר הקטן.
* מחממים את השמנת לטמפרטורת גוף (אפשר מעט יותר, אבל יש לדאוג שלא תגיע לרתיחה).
* לאחר שהשמנת הגיעה לטמפרטורה הרצויה, מוסיפים את השוקולד (קוביה-קוביה) ומערבבים. שימו לב שאתם דואגים שכל השוקולד נמס והמרקם הינו אחיד.
* לבסוף, יש להעביר את השמנת והשוקולד המומס מהסיר אל תוך הקערה הגדולה.
* מערבבים את תכולת הקערה, באופן ידני או בעזרת מיקסר, עד שנוצרת בלילה אחידה.
* לאחר סיום הערבוב יש להשאיר את הבלילה לנוח במקפיא לפרק זמן של כשעתיים.

*שעתיים מאוחר יותר*

* מכינים גביעי נייר מפוזרים בתוך כלי ההגשה וסוכריות קישוט בתוך הצלחת העמוקה.
* מכניסים את האייריש קרים למזרק ומכינים קערה של שוקולד צ'יפס לבנים ליד.
* מוציאים את הבלילה מהמקפיא ובעזרת הכף לוקחים מעט מהבלילה ומגלגלים בידיים לכדור (בגודל שיתאים לגודל גביע הנייר. דהיינו, קטן).
* לאחר יצירת הכדור יש לתקוע את המזרק בכדור לכדי יצירת חור עד למרכז הכדור, להוציאו ולהזריק מעט אייריש קרים, עד כמילימטר לפני פני הכדור.
* לוקחים שוקולד צ'יפ אחד וסותמים איתו את החור ממולא האייריש קרים (כאשר קצהו של הצ'יפ פונה כלפי פנים הכדור).
* לסיום, טובלים את ראש הכדור בסוכריות ומניחים בתוך גביע הנייר.
וזהו! כלומר, סה"כ יוצאים כ-100 כדורים, אז עוד כ-99 פעמים, אבל זהו.

טיפים:
* שימו לב שהבלילה לא מתחממת ומתרככת. במקרה כזה, שימו אותה במקפיא לכחצי שעה וחיזרו לעבודה.
* ההתעסקות עם המזרק עלולה להיות נוקשה בהתחלה, היזהרו לא ללחוץ חזק מדי ולא לטפטף על שאר המצרכים.
* מאנז'טים עדיף לקנות בשוק הכרמל או התקווה (במידה ואתם באיזור). בחנויות המהודרות יותר זה עולה לפחות פי-שניים.
*במידה ואתם רוצים פחות כדורי שוקולד, קנו מאנז'טים גדולים יותר (מידה 2 או 3) וצרו כדורים בגודל מתאים.
* אם זמן ההגשה לא צמוד לזמן סיום ההכנה, שימו את הכדורים במקרר שלא יתרככו. עדיף בתוך קופסא סגורה, אבל לא חובה.

בתאבון!

2 מחשבות על “מזון לגוף, מזון לנפש – כדורי שוקולד

  1. מעולה, אני בטח לא אעשה את זה בצורה הזו, אבל אני אנסה את הכיוון הכללי, רק שוקולד מריר, ואולי בלי האייריש, אולי משהו אחר (הקלואה?)

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s