ברוכים הבאים לפינת המתכונים-שעברו-שינויים!
בפינה זו אביא לכם מתכונים לגוף, לנפש או לשניהם גם-יחד, שעברו את מחסום האופל (כלומר, אין בהם שמן, תבלינים, או שאר דברים שאני מעדיפה להשאיר בסופר). אשתדל שהמתכונים יהיו בנוסח לטיפשים (לא כי אתם מטומטים אלא מכיוון שכך קל יותר). והפעם – לביבות כרובית!
מצרכים וכלים:
כרובית גדולה
ביצה
קמח
מלח
חמאה
סכין
סיר גדול
מועך
מחבת
מה עושים?
* חותכים את הכרובית לפרחים, מנקים ממנה חלקים פגומים, זורקים לסיר עם מים ומרתיחים עד שהכרובית רכה (כ-20/ 30 דק').
* לאחר שהכרובית מוכנה, מסננים, מועכים לפירה ומשאירים בסיר להתקרר (ניתן גם לסנן במים קרים לקיצור תהליך הקרור).
* לאחר שהכרובית קרה דיה, מוסיפים את הביצה, שלוש כפות קמח ומלח לפי הטעם ומערבבים (ניתן להשתמש במועך לשם כך).
* לאחר-מכן, יש לשים מעט חמאה במחבת, ליצור לביבה בעובי של כסנטימטר אחד בעזרת הידיים (תאמינו לי, הקטע עם הכף לא באמת עובד) ולהניח על החמאה. במידה והמחבת גדולה מספיק, ניתן לשים מספר לביבות בו-זמנית.
* יש לוודא שהלביבות זהובות (אך לא שרופות) לפני שהופכים. וחוזר חלילה, לפני שמעבירים לצלחת.
טיפים:
* שימו לב כשאתם הופכים את הלביבה, האם יש צורך בעוד חמאה (אל תתקמצנו).
* שמנת הולכת עם זה יופי! וגם מיונז, אם אתם לא בקטע של מוצרי חלב.
* קחו בחשבון שזה לוקח זמן. פחות אם יש לכם כיריים גז, יותר אם הם מחוברים לחשמל.
וטיפ אחרון, שאינו אכיל, אם אהבתם את המתכון שקיבלתי, לאלינור הכפרה יש גם עמוד פרצוף-ספר חביב בשם אכלולי שתולי. מוזמנים ללייקק ולחטט!
בתאבון!
נהדרת את!
תודה על הפרגון והכי חשוב- בתאבון!
בכיף יקירה, המון תודה על העזרה ^.^
שמחתי לגלות בעזרתך מתכון חדש וטעים 🙂
מעולה, אני אנסה
אגב, מה ההבדל בין חמאה לשמן, בהנחה שאני משתמש בשמן קנולה לדוגמא?
אין ממש הבדל. אני פשוט לא אוהבת שמן 🙂
מוזמן להכין עם שמן במקום החמאה ^.^
נומנום!
בהחלט!
מה שמעצבן הוא שממש קשה לאחרונה למצוא כרוביות טובות וגדולות
דווקא אני קונה בשוק 3 ב10 והן ממש אומנומנומיות
צודקת, אני צריכה להגיע לשוק יותר.
אבל כשיצא לי להיות בשוק (לא הכרמל, התקווה) לא היה שום דבר טוב. הכל היה מלא מזיקים ובלעכס.
FACE BOOK זה ספר הפרצופים, לא פרצוף ספר אבל אין דבר.
זה נכון, אבל המושג 'פרצוף-ספר' מצחיק אותי יותר 😛
פינגבק: מזון לגוף, מזון לנפש – כדורי שוקולד | אופל למחשבה
פינגבק: מזון לגוף, מזון לנפש – מרק כרובית ועוד | אופל למחשבה