מזון לגוף, מזון לנפש – לביבות כרובית

ברוכים הבאים לפינת המתכונים-שעברו-שינויים!
בפינה זו אביא לכם מתכונים לגוף, לנפש או לשניהם גם-יחד, שעברו את מחסום האופל (כלומר, אין בהם שמן, תבלינים, או שאר דברים שאני מעדיפה להשאיר בסופר). אשתדל שהמתכונים יהיו בנוסח לטיפשים (לא כי אתם מטומטים אלא מכיוון שכך קל יותר). והפעם – לביבות כרובית!

תודות רבות לאלינור פפרמן!

תודות רבות לאלינור פפרמן!

מצרכים וכלים:
כרובית גדולה
ביצה
קמח
מלח
חמאה
סכין
סיר גדול
מועך
מחבת

מה עושים?
* חותכים את הכרובית לפרחים, מנקים ממנה חלקים פגומים, זורקים לסיר עם מים ומרתיחים עד שהכרובית רכה (כ-20/ 30 דק').
* לאחר שהכרובית מוכנה, מסננים, מועכים לפירה ומשאירים בסיר להתקרר (ניתן גם לסנן במים קרים לקיצור תהליך הקרור).
* לאחר שהכרובית קרה דיה, מוסיפים את הביצה, שלוש כפות קמח ומלח לפי הטעם ומערבבים (ניתן להשתמש במועך לשם כך).
* לאחר-מכן, יש לשים מעט חמאה במחבת, ליצור לביבה בעובי של כסנטימטר אחד בעזרת הידיים (תאמינו לי, הקטע עם הכף לא באמת עובד) ולהניח על החמאה. במידה והמחבת גדולה מספיק, ניתן לשים מספר לביבות בו-זמנית.
* יש לוודא שהלביבות זהובות (אך לא שרופות) לפני שהופכים. וחוזר חלילה, לפני שמעבירים לצלחת.

טיפים:
* שימו לב כשאתם הופכים את הלביבה, האם יש צורך בעוד חמאה (אל תתקמצנו).
* שמנת הולכת עם זה יופי! וגם מיונז, אם אתם לא בקטע של מוצרי חלב.
* קחו בחשבון שזה לוקח זמן. פחות אם יש לכם כיריים גז, יותר אם הם מחוברים לחשמל.

וטיפ אחרון, שאינו אכיל, אם אהבתם את המתכון שקיבלתי, לאלינור הכפרה יש גם עמוד פרצוף-ספר חביב בשם אכלולי שתולי. מוזמנים ללייקק ולחטט!

בתאבון!

12 מחשבות על “מזון לגוף, מזון לנפש – לביבות כרובית

  1. פינגבק: מזון לגוף, מזון לנפש – כדורי שוקולד | אופל למחשבה

  2. פינגבק: מזון לגוף, מזון לנפש – מרק כרובית ועוד | אופל למחשבה

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s